Tel: 07900 666 662   |   Email: enquiries@fullworks.org   |   LinkedIn  Twitter  Facebook  Instagram

Bespoke Builders and Property Maintenance Professionals
Menu
×

Halstead Conservative Club


About the project

Contract Value: Circa £70,000
Number of Staff On-Site: Site manager, foreman and 8 different trades Contract
Details: Complete strip out and refurbishment of Conservative club

Services Provided

Full Works supplied a full bespoke building package form design and drawings to a finished article.

Challenges / Problems Solved

This was a very old building with lots of hidden issues with things such as drain problems and a large underground leak that manifested itself when taking up the false floor; these were worked around with full cooperation from the client on a daily basis.

How we worked with the Client

Full Works has developed a close working relationship with the building management team and has been able to meet the constantly changing needs of the property. Full Works has adapted a flexible approach to meeting the resource needs. We remain very pro- active in our approach to the client, constantly seeking different methods to retain “value for money”.

The Project

Full Works were contracted to carry out a complete refurbishment of the building. This entailed first of all a complete strip out of the existing fittings and furnishings, Once this was complete the suspended ceiling was taken down and a full electrical re-wire was undertaken adding in lots of new lighting and additional bespoke electrical features, such as ‘behind the bar’ tablet controls and full intercom and CCTV to the front of the building. The building was extremely damp and needed bonding before works could commence.

The toilets were completely stripped out, reconfigured and put back in a totally different configuration with brand new cubicles, flooring and washroom features. The whole of the ground floor was stripped out, wall paper was stripped back, re-plastered and then the bottom half of the walls were clad the whole way around the building with bespoke ‘made to measure’ bench seating installed. A raised floor was taken out, new external doors and windows installed along with every internal door being changed.

A full size snooker table was installed with bespoke lighting, the whole bar area was stripped out and completely re-designed with new ‘back of house’ bar area, bespoke shelving units, lighting and a brand new bar area, bar top, lighting etc. All floors were stripped out with new flooring being put in; these consisted of throughout the building, laminate, wood flooring and some carpet tiles with some safety flooring throughout the back areas, bar and toilets, new decoration to all areas including all the walls, cladding, doors, ceilings and ornate covings.

Chandelier lights were installed to the entrance and reception. We provided add on extras such as bespoke dart board cabinets on the wall with additional lighting, arch ways that were built into the main hall and we carried out landscaping and a patio area to the rear along with overseeing the full site clearance of all rubbish and materials. This was a challenging project with the end result being a beautiful area for the client to use, and one with which they are very happy with.